Špaldová bábovka


fCGcRyO4QkP7j2mtilLtSQ
Na celozrnnú bábovku potrebujete:

  • 4ks vaječný žĺtok
  • 4ks vaječný bielok
  • 200g celozrnná špaldová múka
  • 200g kokosový cukor (med)
  • 2PL kokosový olej alebo slnečnicový
  • 1/2dl slnečnicový olej
  • 1dl voda izbovej teploty
  • 1balíček kypriaci prášok do pečiva
  • 1ČL mletá vanilka
  • 1hrsť hrozienka
  • 50g kvalitná horká čokoláda
  • 1 hrsť vlašské orechy
  • citrónová kôra

Vyšľaháme žĺtka, hroznový cukor (alebo 200g medu) a vanilku. Do vyšľahaných žĺtok pridáme kokosový a slnečnicový olej a vlažnú vodu. Pridáme vopred namočené hrozienka vo vode, rozdrvenú čokoládu a nahrubo posekané orechy. Orechy môžu byť aj mandle, robím obe varianty, ale vlašské sú lepšie. Premiešame. Bielka si samostatne vyšľaháme do tuha. Do žĺtkovej zmesi si postupne pridávame múku s kypriacim práškom, trochou citronovej kôry a vyšľahanými bielkami. Miešame zľahka. Zmes postupne lejeme do vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 st. asi 40 min. U nás sa podáva poliata ďatľovým sirupom a nakrájanými banánmi, no nestihla som to ani odfotiť.
5TesNhXvQwqYoD-jozMraA

YhGX2wOCSRreT0yn5ZEMCg

nTNsW3piRRuxTO0WPSWBQw

qVnMRUjzQEOnRJb_AGY6Uw

rhMotRu-QcWykEME_frfwQ

K54_F3-7T1DVkyLFkDKTWQ

MxrU5UxuTvC8tIgJa5VoiA

GBX85RA0SUC_df1EkLGFiw

---BlUHlTj6dpMjV2PUp1w