Zajac pečený so zeleninou aj pre najmenších
Recept je rýchly, zdravý a s výborným mäskom. Potrebujete:
- 1 rozporcovaného zajaca
- koreňovú zeleninu (ako na sviečkovú mrkva, zeler, petržlen)
- pór (nemusí byť)
- bobkový list, korenie, tymián, soľ
Rozporcovaného zajaca osoľte, okoreňte. Samozrejme tým najmenším nie. Poukladajte na plech spolu s očistenou zeleninou. Kto ma rád veľa omáčky potrebuje viac zeleniny ako ja. Do gázy som si zabalila bobkový list, korenie, tymian a vložila k zajacovi. Zakryje alobalom a pečiete asi 1,5 hodín na 180-200 stupňoch. Po upečení zajaca preložte na tanier. A zeleninu spolu so šťavou do hrnca, kde ju rozmixujete na omáčku. Pre väčšie deti môžete ešte priliať smotanu na šľahanie, dochutiť soľou a zajačie časti dať do omáčky. Previeť a hotovo.