Zajac pečený so zeleninou aj pre najmenších

Recept je rýchly, zdravý a s výborným mäskom. Potrebujete:

  • 1 rozporcovaného zajaca
  • koreňovú zeleninu (ako na sviečkovú mrkva, zeler, petržlen)
  • pór (nemusí byť)
  • bobkový list, korenie, tymián, soľ

Rozporcovaného zajaca osoľte, okoreňte. Samozrejme tým najmenším nie. Poukladajte na plech spolu s očistenou zeleninou. Kto ma rád veľa omáčky potrebuje viac zeleniny ako ja. Do gázy som si zabalila bobkový list, korenie, tymian a vložila k zajacovi. Zakryje alobalom a pečiete asi 1,5 hodín na 180-200 stupňoch. Po upečení zajaca preložte na tanier. A zeleninu spolu so šťavou do hrnca, kde ju rozmixujete na omáčku. Pre väčšie deti môžete ešte priliať smotanu na šľahanie, dochutiť soľou a zajačie časti dať do omáčky. Previeť a hotovo.
DSC_0108 (2)

DSC_0110 (2)

DSC_0111 (2)

DSC_0112 (2)

DSC_0123

DSC_0124

DSC_0125

DSC_0126

DSC_0127