Palacinky na slano so špenátom a bryndzou

Špenát s bryndzou je výborná kombinácia nie len do palaciniek, ale aj do slaného koláča. Ak nemáte čerstvý špenát, nevadí kúpte mrazený, existuje porciovaný listy aj pretlak.
spenatove palacinky (4)
Palacinkové cesto:

  • 300ml mlieko
  • 165g celozrnná múka
  • 1ks bielok
  • 4PL olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Plnka:

  • 250g špenátové listy
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL olivový olej
  • 250g bryndza
Palacinky: Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké riedke cesto. Na panvici upečieme tenké palacinky. Ak je cesto husté a palacinky hrubé, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto obsahuje dostatok oleja takže už ani na panvicu nie je treba.

spenatove palacinky (11)

spenatove palacinky (5)

spenatove palacinky (2)

spenatove palacinky (13)
 
Plnka: V širšej panvici zohrejeme olivový olej na nízkej teplote a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak na plátky, opekáme 3 minúty. Pridáme umytý špenát a restujeme až špenát zmäkne, asi 4 minúty. Stiahneme oheň a primiešame bryndzu. Potom každú palacinku potrieme zmesou a zrolujeme.
PS: Ak je dieťa nemá rád špenát v celku použite mrazený pretlak.

spenatove palacinky (10)

spenatove palacinky (12)

spenatove palacinky (6)

spenatove palacinky (7)

spenatove palacinky (8)

spenatove palacinky (9)

spenatove palacinky (3)

spenatove palacinky (1)