Krupicová kaša z jedlých gaštanov

Gaštany v šupke som najprv namočila do vody. Po asi 2 hodinách som im urobila krížik na vypuklej strane a dala piecť na papier na pečenie na 200 stupňoch asi 40 minút. Sem tam som ich premiešala a pofrkala vodou, pečieme krížikom na vrch. Gaštany som ošupila. Ošupené dala na chvíľku do vody povariť. Potom som gaštany rozmixovala na kašu, ktorú som rozmixovala s mliekom a chia semiankami. Dala variť, keď bolo mlieko teplé nasypala špaldovú krupicu a pšenovú kašu. Samozrejme môžete použiť len krupicu. Pridala 1PL sladidla (javorový sirup). Menším deťom netreba žiadne sladidlo, gaštany to dostatočne osladia. Podávame teplé s kúskami masla, poprášené škoricou a javorovým sirupom. Kašičku som jedla aj ja, a to sme mali naozaj len hrsť gaštanov, zvyšné sme zjedli už pri šupení.
DSC_0093 (2)

gastanova-kasa (3)

gastanova-kasa (6)

gastanova-kasa (8)

gastanova-kasa (9)

gastanova-kasa (10)

gastanova-kasa (12)