Pečené paradajky na cestoviny alebo mäso

Máte veľa domácich paradajok? Určite vyskúšajte aj tento jednoduchý recept.   Paradajky som poukladala na plech spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou, vetvičkou tymianu a poliate olivovým olejom. Zakryte alobalom a nechajte piecť na cc 180 stupňov 45 minút.   Po upečení rozmixovať a precediť cez sitko a šup s nimi na cestoviny alebo k mäsku.   Skúšala som ich už aj zavariť. Po upečení a rozmixovaní som pridala citrónovú šťavu a naplnila zavaraninové poháre. Nechala zovrieť vodu vo veľkom hrnci s dobre zavretými naplnenými zavareninovými fľašami cc 30 minút. Voda v hrnci by mala siahať asi 2 cm nad viečko pohára. Vyberte a nechajte chladnúť zabalené v utekáru. Mne sa nepokazili, aj keď použité boli už po 5 dňoch.