Od 2.10.2023 do 6.10.2023 čerpáme dovolenku. Objednávky budeme postupne odosielať od 9.10.2023. Ďakujeme za porozumenie.

Pečené paradajky na cestoviny alebo mäso

Máte veľa domácich paradajok? Určite vyskúšajte aj tento jednoduchý recept.   Paradajky som poukladala na plech spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou, vetvičkou tymianu a poliate olivovým olejom. Zakryte alobalom a nechajte piecť na cc 180 stupňov 45 minút.   Po upečení rozmixovať a precediť cez sitko a šup s nimi na cestoviny alebo k mäsku.   Skúšala som ich už aj zavariť. Po upečení a rozmixovaní som pridala citrónovú šťavu a naplnila zavaraninové poháre. Nechala zovrieť vodu vo veľkom hrnci s dobre zavretými naplnenými zavareninovými fľašami cc 30 minút. Voda v hrnci by mala siahať asi 2 cm nad viečko pohára. Vyberte a nechajte chladnúť zabalené v utekáru. Mne sa nepokazili, aj keď použité boli už po 5 dňoch.