Korpus:
- 2 veľké mrkvy
- 1/2 šálka oleja (kokosový, slnečnicový...)
- 1/2 šálky hnedého cukru (kokosový cukor, agave sirup...)
- 2 veľké vajcia
- 1 1/2 šálky špaldovej celozrnnej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/4 ČL muškátový oriešok
- štipka soli
- 1 ČL perníkové korenie
Plnka
- 250g jogurt ( buď BIO vanilkový alebo jednoducho do bieleho pridajte vanilku)
- 750g tvaroh
- 2PL med
- 1 1/2 PL javorový sirup
- 2ČL vanilky pravej - prášok
- 1ČL citrónová kôra
Mrkvu nastúhame na hrubo cca 1 1/2 šálky. V miske zmiešame olej a cukor. Pridáme vajcia. Do zmesi pridáme múku, prášok do pečiva, medovníkové korenie, muškátový oriešok, soľ a zmiešame poriadne. Nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu a zmiešame. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy (s priemerom 18 cm) a pečieme približne 20 minút. Kým korpus vychladne urobíme si plnku. Jednoducho si suroviny zmiešame do krému. Po vychladnutí si korpus prekrojíme na 2 časti/pláty. Plnkou natrieme prvý plát, preložíme druhým plátom, ktorý tiež potrieme plnkou. Vrch posypeme orieškami. Dáme na 3 hodiny do chladničky. Samozrejme môžete pridať aj ovocie.