Maková torta s mascarpone


torta zdrava (14)
Na 1 korpus s priemerom 26 cm potrebujeme:

  • 120 g masla izbovej teploty
  • 60 g kokosového alebo brezového cukru
  • 3 žĺtky
  • 3 bielky
  • štipku soli
  • 40 g mletého maku
  • 40 g hladkej špaldovej múky
  • 3 PL mlieka
  • štipku vanilkového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva



torta (2)

Na plnku, ktorá vystačí na 3 korpusy potrebujeme:

  • 200 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml šľahačky
  • 1 stužovať šľahačky

Najlepšie je si každý korpus pripraviť zvlášť. Nezabudnite vymeniť vždy nový papier na pečenie.

Postup:

V miske zmiešame maslo, cukor a vanilkový prášok. Pridáme žĺtky, mlieko, mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vyšľaháme si bielka so štipkou soli a zľahka zmiešame so zmesou.  Zmes vylejeme do formy a pečieme asi 10 minút na 180 stupňov.  Po upečení necháme korpus oddýchnuť.

Krém:

Nad parou rozpustíme čokoládu, necháme ju trošku vychladnúť a potom do nej primiešame mascarpone a šľahačku vyšľahanú s jedným stužovačom šľahačky. Pred šľahaním musí byť dobre vychladená. A už len vrstvíme krém na korpus, medzi krém a korpus môžete dať ešte ovocie. Ja som dala maliny mrazené medzi korpusy a na vrch čerstvé kanadské čučoriedky.
torta zdrava (3)

torta zdrava (2)

torta zdrava (4)

torta zdrava (6)

torta zdrava (7)

torta zdrava (9)

torta zdrava (10)

torta zdrava (12)

torta zdrava (13)


torta (2)