Cviklový raw koláč pre necviklárov

Ak neobľubujete veľmi cviklu, tento raw koláčik je pre vás. Ja osobne ju tiež moc nemusím a preto som sa snažila nájsť niečo, kde by jej typickú chuť nebolo cítiť. Je výborný.

Cesto:

  • 200g sušené datle
  •  200g vlašské orechy
  • 50 g sušený kokos

Plnka

  • 2 dl roztopený kokosový olej
  •  100 g vlašské orechy
  • 2 ks cvikla
  • 2 PL med
  • 3 PL karob
  • šťava z citrónu

Vrch koláčika

  • 1,5cl kokosový olej
  •  50g karob
  • 1PL med
  • 1ks banán
Koláčik môžete urobiť aj z polovičnej dávky. Je dosť sýty a je ho aj dosť veľa. Ja mám fotky z polovičnej dávky. Kokos, orechy a datle rozmixujeme a zmes natlačíme do formy. Med s roztopeným olejom tiež rozmixujeme. Pridáme orechy, ošúpanú a nakrájanú cviklu, citrón a karob. Plnku dáme na korpus a uhladíme. Na záver si urobíme polevu, a to tak, že roztopíme olej, vlejeme ho do mixéra a pridáme banán, karob a med. Hotovú polevu vylejeme na plnku a dáme do chladničky na 12 hodín.
cviklovy-kolac (1)

cviklovy-kolac (2)

cviklovy-kolac (3)

cviklovy-kolac (5)

cviklovy-kolac (6)

cviklovy-kolac (8)

cviklovy-kolac (9)

cviklovy-kolac (10)

cviklovy-kolac (14)