Biskupský chlebíček

Tento biskubský chlebík nie je ako ostatné. Nie je suchý a tvrdý. Je jemný a zostane taký aj po týždni v alebole. Recept sme nevymysleli. Je ho určite plný internet. Ten náš je možno len jemne upravený našim chuťkam.

Na biskupský chlebík budete potrebovať:

  • 4 vajíčka
  • 125g maslo
  • 200g polohrubá špaldová múka
  • 1balík vanilkový cukor
  • ½ balíku kypriaci prášok
  • 100ml mlieko
  • 50g hrozienka
  • 50g marhule, slivky, figy, goji,
  • 50g orechy vlašské
  • 50g pomarančová kôra kandizovaná (bio)
  • 50g datle sušené
  • 50g – 60g čokoláda
  • štipka  soľ
  • 100g práškový cukor (alebo jemne pomletý kokosový)

Postup:

1. Sušené ovocie a orechy nakrájame alebo nasekáme na menšie kúsky. Dáme do misky do ktorej pridáme múku s kypriacim práškom. Zmes v nej zamiešame, aby sa obalili kúsky.

2. V ďalšej miske vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a štipkou soli.

3. V ďalšej miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtky.

4. Zmiešame suchú zmes s mokrou. Ak je zmes moc hustá pridáme mlieko.

5. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a zľahka zamiešame.

6. Pripravenú zmes dáme do vymastenej formy, prípadne použijeme papier na pečenie.

7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 45 minút. Pre istotu vyskúšame špajdľou, či je chlebíček v strede upečený.

8. Na Vianoce ho zabalíme do alobalu a vydrží nám max týždeň, lebo ho stihneme zjesť a robíme ďalšiu dávku.

9. Dobrú chuť

Biskubský chlebík